Novi Sad
14.09.2013.
15:06
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da će aktuelna gradska vlast istrajati u nameri da školske sale vrati deci.
  • postenje

    19.09.2013 15:17
    sjasi kurta, da uzjase murta
    SJASI KURTA, DA UZJASE MURTA, uzimace oni pare, nece direktori skola . . .

    isto je uradio grmusa sa besplatnom skolom kosarke, gde su direktroi bili postavljeni od strane DSa dobijao je extra termine, dobijao pare od grada na konto tog projekta i nij eplacao trenere. ne skolovane profesore, nego trenere - bivse igrace. jadnici, ostali bez para, a razvalili se od psoal sa oko 50ak klinaca od kojih je svako dete moralo da ponese svoju loptu. radicu i ja za dzabe, kada mi obezbede rekvizite, pare od gradske uprave i besplatno takmicenje. ajmo pametni i vredni forumasi sto ste protiv direktora i profesora, radna akcija, pa da vas vidim koliko ste tada pametni i jaki. na komentarima i forumima ste preglasni, odrecite se svojih plata, pa da vas vidimo.
  • nela

    16.09.2013 12:06
    prva vojvodjanska
    PRVA VOJVODJANSKA BRIGADA,prednjaci u cenama,bahatosti direktora,vredjanju roditelja.Taj je iselio jedno odelenje u prepravljeni kutak podeljene ucionice ,da bi dobio novac od dodatog razreda produzenog boravka za koji nema uslove.Salu za fizicko prvo izdaju raznim klubovima,pa tek tada preostale termine dobiju deca.Tu su I kombinacije sa raznim likovima koji u radno vreme skole naplacuju sportske skolice I slicno.Vecina roditelja mladje dete upisuje u udaljene skole,gubeci nadu da ce se nesto promeniti.
  • Nixon

    15.09.2013 09:57
    skole...
    Direktor u Stepanovicevu je izgleda doneo niz pogresnih odluka...nije samo situacija ove godine, vec zaposleni iz te skole vec godinama putuju o svom trosku na posao..sto je presedan.
    A za sportske klubove, mora se naci drugo resenje. Jer nemoguce je iskontrolisati protok novca za izdavanje sala, novac ide iz ruke u ruku, nema drugog nacina.
    E sad, kad neki kazu - trose direktori taj novac na odrzavanje skole - pa kako ga provuku kroz papire?!
    Nisam ni clan ni Glasac SNS, pa ni Glasac M.Vucevica, ali drago mi je da ovako razmislja, ipak su tu deca u pitanju.
  • Sportista

    14.09.2013 23:42
    Kako onda resiti sportiste koji treniraju u tim salama? Mislim na rukomet,kosarku,odbojku,karate,...
    Znaci li to da ti klubovi treba da se ugase?
  • 14.09.2013 21:02
    greska u poslednjem komentaru: kakve profesore, profesor je neko ko je zavrsio fakultet
  • Ćevara

    14.09.2013 19:45
    Direktore ili već neko drugi...
    Kad možemo da iznajmimo termin u sali Tehničke škole "Pavle Savić" ????
    Hteli bi smo da pozovemo i gradonačelnika na jednu fudbalicu....
  • Prćija

    14.09.2013 19:24
    Škole ne pripadaju direktorima
    Ne pripadaju škole direktorima, a mnogi se ponašaju kao da im je to prćija.O direktoru iz Stepanovićeva odavno se sve zna, ali on je i dalje direktor koji je doveo do situacije da mesto ostane bez škole (?).Gradonačelnik je u pravu. Deca treba da su u školi, a ne razni rekreativci i profesionalci.Slobodno vreme treba što kreativnije da provode u školi i da imaju optimalan razvoj.Nije problem da se plati članarina, jer se danas sve plaća od lečenja, studija, privatnih časova(?)i raznih drugih usluga.Ako sale budu jeftine ili besplatne članarine će biti niže, odnosiće se na zahteve iz organizacije sporta kojim se deca bave.Potrebno je proveriti samo kakav je kvalitet rada i ko to radi sa decom.Da li su to razni kursisti ili su to visokoobrazovani profili uske stručne orijentacije.Stručni rad je potrebno platiti, a prevaru oštro sankcionisati.Lako je utvrditi ko radi sa decom kvalitetno, ko poznaje proces sporta i njegov uticaj na organizam, a ne samo deo tehničko taktičke pripreme.Direktori ne bi smeli da izdaju sale licima koje nemaju adekvatnu stručnu spremu za rad sa decom i koja nisu angažovana od zakonom uslovljenog pravnog lica.
    Užasavajuće je da danas čak deca treniraju decu, jer onda nema plaćanja trenera.
  • 14.09.2013 19:23
    konacno
    mogli bi malo cesce da obilazite skole, manje vise su sve zapustene. Nakon sto je grupa roditelja ucenika osnovne skole na Novom naselju pokrenula inicijativu za uredjenje skolskog dvorista, sada bi mogli da se pozabavite malo sa skolskim toaletima.
  • NNunited

    14.09.2013 17:26
    vec vidjeno
    nesto sto je postojalo pre nekoliko godina pa se neslavno zavrsilo.
    grad je ostao duzan novac i skolama za termine i ljudima koji su radili sa decom .
    nije sporno da je ideja dobra, odlicna je. samo sto ce skole ostati i bez ono malo prihoda stu su imale jer drzava i grad ne daju nista.
    o skolskom dinaru ne vredi ni pricati jer to roditelji odbijaju da plate iz raznih razloga.

    ovde je sad jedna stvar cudna. grad odredjuje kako ce se raspolagati sa skolskom imovinom, a isti taj grad nema nikakve zakonske nadleznosti nad skolama jer je njihov osnivac drzava (republika srbija) .
    sve izgleda kao jeftina politika.
  • 14.09.2013 17:19
    Borba oko sportskih sala. Tj., oko novca od iznajmljivanja istih...
  • 14.09.2013 16:03
    moja skola
    mogli bi malo svratiti i do osnovne skole u Kisacu,sta aktuelna direktorica radi,i pod kojim uslovima zaposljava profesore,spremacice...sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna